Normkreativ reflektion: Måste det heta Small, Medium & Large?

Det här är en ren och skär reflektion. Men vem bestämde att det skulle heta Small, Medium och Large på kläder? Vem tog sig friheten att bestämma vem som har en liten kropp och vem som har en stor kropp? Hur mycket ångest har det konceptet egentligen framkallat? 

Tittar jag bara till mig själv när fotbollslaget skulle beställa tröjor eller någon annan förening en var med i och de behövde veta ens storlek, fick jag lite ångest. Skulle jag säga Small? Nä då tror kanske folk att jag tycker att jag är smal/liten och tänk om den inte passar? Medium är nog säkrast för det är sådär lagom mittemellan. Jag kan tänka mig hetsen hos killarna istället, nu generaliserar jag men jag kan tänka mig att många helst ville beställa Large. Att alla människor skulle passa in i endast 3 storlekar är ganska absurt. 

Tänk om vi kunde döpa om storlekar till något härligt där alla associationer är bra istället. Såklart skulle det hänga kvar att alla undermedvetet vet att Beautiful är en medium, men efter ett tag kanske alla storlekar skulle vara något fint. 

Vad tror ni? Skulle det göra någon skillnad att döpa om storlekar eller inte? Vad skulle ni vilja att er storlek hette i så fall?  

normkreativa_storlekar.jpg